Se utbud av kurser & tjänster här
Läs mer

Välkomna till Bloggen på Silvaskog!

Här kommer ni att möta mina tankar, funderingar och reflektioner kring skog, natur och ekonomi.

Mitt hjärta har alltid haft sin hemvist i skogen, ända sen jag var liten kille med blond kalufs och en morakniv i bältet. Åren gick och mina aktiviteter i skogen byttes från trädklättring och kojbygge till motorsåg och skogsbruksplaner.  Jodå – jag har inte glömt bort hur man klättrar i träd – det händer fortfarande, dock bara alltför sällan.

Jag fick med tiden lära mig att skogen är inget man bara springer omkring o leker i – skog innebär ansvar, ekonomi och arbetet. Visst är det fint om en skog är vacker – men om du inte är lönsam lille vän, så hugger vi ner dig. Och dummare var jag ju inte än att jag förstod att ekonomin var ju något man inte kunde bortse ifrån. Så jag började att röja, plantera och kalhugga. För nu var jag vuxen och ansvarstagande. Men bra kändes det aldrig. Något skavde och kändes fel – det tog emot att sopa ner allt löv mellan granplantorna – så jag fuskade. Det hände att jag röjde bort en gran till förmån för en bok. Förlåt farfar, jag erkänner…

Åren gick – en sådär tio stycken – sen kom dagen då jag läste artikeln med stort ”A”. Artikeln var skriven av Martin Jentzen, som numera är min ärade vän och kollega. Artikeln beskrev en skogsbruksmetod utan kalhyggen och som sades vara lönsam! Mitt intresse var väckt. Jag ringde Martin och resten är som man  säger historia.

Det skall bli mig ett sant nöje att via denna blogg dela mina tankar och funderingar med Er.

Varmt välkomna.

Dela artikeln:
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar till Välkomna till Bloggen på Silvaskog!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *