Se utbud av kurser & tjänster här
Läs mer

Studieresa till Lübeck

 

 

I Lübeck – den 31/5 t.o.m. 1/6 2012 Skicka intresseanmälan till mikael@silvaskog.se

Intresset för alternativt skogsbruk och Lübeckmodellen växer sig allt starkare. Frågorna kring tillämpandet och nyfikenhet på hur skogarna ser ut är många.

Med anledning av detta bjuder vi nu in till en högkvalitativ visning, guidad av Lübeckmodellens grundare och initiativtagare: Knut Sturm & Dr. Luts Fähser.

Med utgångspunkt ifrån ett Lübeck kommer två exkursionsdagar att hållas till skogar som under 20-30 år har  brukats med Lübeckmodellen, även skogar där kontinuitetsskogsbruk pågått sedan 1800 talet.

Vi kommer att besöka granskogar som tidigare brukats med trakthyggesbruk och där nu riktningen sedan 20 år lagts om till Lübeckmodellen. Här kan vi se hur det gått med föryngringar och stormproblematiken vid införande av Lübeckmodellen i enskiktad granskog. Dessa skogar är speciellt intressanta då de representerar en situation som är mycket vanlig i stora delar av Sverige idag.

Vi startar i Lübeck torsdagen den 31:a maj kl. 10.30 och avslutar i Lübeck på fredag den 1:a juni kl. 16.00. Vi träffas på tågstationen ”Lübeck flygplats” dit man kan ta sig med både tåg och flyg för vidare färd mot skogarna.

Sista anmälan för att säkert få plats på färjan är den 15/5 i övrigt finns det i mån av utrymme möjlighet att anmäla sig några dagar ytterligare.

För de som väljer att åka färja med oss ifrån Göteborg kommer en bussen och kör oss till Lübeck.

Priset är 4.700 SEK (exkl. moms) per person. Priset inkluderar resor, måltider och boende i Tyskland, kostnaden för resa till Lübeck tillkommer. Grupprabatt lämnas enligt överenskommelse.

 

Välkomna – Mikael Karlsson, Silvaskog

 

Dela artikeln:
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *