Se utbud av kurser & tjänster här
Läs mer

Vilken skogsbruks metod ger bäst ekonomi?

 

Precis som man behöver veta varthän man vill – när man frågar någon om vägen, behöver man veta vad man har för mål med sin skog, när man frågar någon om råd.

Gran klar att avverkas.

Ekosystembaserat skogsbruk (till vilka Lübeckmodellen & CTNF räknas) ger med tiden dig som skogsägare mer skog (volym) och timmer. Hur effekten av en omställning blir i plånboken på kort sikt – det beror helt på utgångsläget (hur din skog ser ut idag). För vissa ger en omställning mer pengar i plånboken redan från dag ett – för andra kan det bli några år med mindre pengar i plånboken medan skogen växer till sig.

Att ha en stor skog med ett högt fastighetsvärde, där man varje år kan hugga timmer, ser många som en stor tillgång och ekonomisk trygghet.

Hur ekonomi kan se ut för din skog kan du räkna på och laborera med i Excel-arket ”TheCode-beta” som finns att beställa på www.silvaskog.se/pp Min ambition är att beskriva ekonomi så tydligt att det blir enkel för dig att kunna välja det skogsbruk som passar just dig. För att lyckas med det behöver jag din feedback 🙂

Om något är oklart efter att du läst detta informationsblad och kikat på TheCode-beta så hör gärna av dig! Under tiden kommer jag att jobba vidare med att beskriva detta otroligt fascinerade ämne som skog och skogsbruk är!

Bästa hälsningar, Mikael

Dela artikeln:
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *